Desert tort Semiluna
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort Semiluna
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Semiluna
Mă gândesc de câteva luni la acest tort tematic, pe care l-am făcut, în sfârșit, în urmă cu câteva zile. De fapt, în același timp am făcut și un tortuleț, din decupajul făcut în blat... Dintr-un blat cu nuci, o cremă de lapte îmbunătățită cu nucă de cocos, cu arome și decorații din zahăr ars a ieșit un tort minunat, frumușel și moale, bine însiropat și plăcut aromatizat. În plus, nu este chiar dificil de realizat și nu este costisitor.
Ingrediente Desert tort Semiluna
Pentru blat:
6 ouă
5 linguri de zahăr tos fin
4 linguri de făină albă
1 praf de sare
1 linguriță de praf de copt
8 linguri de nuci măcinate
Pentru cremă:
500 ml de lapte
5 linguri de amidon alimentar
200 grame de zahăr tos
1 plic de vanilie
200 grame de unt
5 linguri de nucă de cocos
Pentru decor:
”cioburi” de zahăr ars
ornamente decor
Pentru siropul de zahăr ars:
100 ml de apă
zahărul ars rămas de la decorațiunile făcute din 5 linguri de zahăr și 1 lingură de apă