Desert tort Semiluna

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort Semiluna

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Semiluna

 

Mă gândesc de câteva luni la acest tort tematic, pe care l-am făcut, în sfârșit, în urmă cu câteva zile. De fapt, în același timp am făcut și un tortuleț, din decupajul făcut în blat... Dintr-un blat cu nuci, o cremă de lapte îmbunătățită cu nucă de cocos, cu arome și decorații din zahăr ars a ieșit un tort minunat, frumușel și moale, bine însiropat și plăcut aromatizat. În plus, nu este chiar dificil de realizat și nu este costisitor.

Ingrediente Desert tort Semiluna

Pentru blat:

6 ouă

5 linguri de zahăr tos fin

4 linguri de făină albă

1 praf de sare

1 linguriță de praf de copt

8 linguri de nuci măcinate

Pentru cremă:

500 ml de lapte

5 linguri de amidon alimentar

200 grame de zahăr tos

1 plic de vanilie

200 grame de unt

5 linguri de nucă de cocos

Pentru decor:

”cioburi” de zahăr ars

ornamente decor

Pentru siropul de zahăr ars:

100 ml de apă

zahărul ars rămas de la decorațiunile făcute din 5 linguri de zahăr și 1 lingură de apă

Categorii