Desert tort teren de fotbal 2

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort teren de fotbal 2

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort teren de fotbal 2

 

Acest tort a fost facut pe comanda pentru o familie, care, la cateva zile distanta isi au aniversarea capul familiei (adica tata) si baiatul lor. Au cerut un tot in forma de teren de fotbal, avand in vedere ca l-au mai vazut la mine, doar ca au cerut sa schimb doar o crema (fata ce celalalt tort). Le-au placut foarte mult, iar sarbatoritii au fost foarte incantati si de aspect, dar si de gust!   

 

INGREDIENTE
Blaturile sunt facute in tava mare de la aragaz!!! Blat maro 1: 5 oua mici putina sare 120 g zahar 100 g faina 20 g cacao 1 lingurita praf de copt esenta de rom Blat maro 2: 5 oua mici putina sare 120 g zahar 100 g faina 20 g cacao 1 lingurita praf de copt esenta de rom Blat galben: 6 oua 200 g zahar sare esenta de vanilie 200 g faina 1 lingurita si jumatate de praf de copt Pentru sirop: 350 ml apa zahar dupa gust vanilie esenta Pentru jeleul de zmeura: 500 g zmeura 125 g zahar 1 lingura amidon de porumb+ 2 linguri apa rece pentru a-l dizolva 3 foi gelatina Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: 300 g ciocolata alba  6 g gelatina 280 ml lapte fierbinte 300 ml smantana pentru frisca 3 linguri zahar pudra vanilat 75 g ciocolata neagra tocata marunt Pentru mousse-ul de whisky 2 galbenusuri 50 g zahar esenta de vanilie dupa gust 200 ml lapte 3 foi de gelatina sau 5 g gelatina granule + apa rece 100 ml crema de whisky Bayley's 250 g smantana pentru frisca 1 lingura zahar pudra In plus: 300 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra colorant verde ( eu nu am avut si am amestecat galben cu albastru) 100 g nuca de cocos alba creion de scris de culoare alba diverse ornamente pentru tort cu tematica

Pentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta rom, mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana incorporam faina de celelalte ingrediente. Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 15 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea. Cand este gata il scoatem cu ajutorul hartiei de copt pe un gratar mare si-l lasam sa se raceasca. Tava o vom folosi la celalalt blat si ca sa nu fie fierbinte am trecut-o printr-un jet de apa rece!!! Pentru blatul galben: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de vanilie. Compozitia rezultata o impartim in 2 si coacem fiecare parte, separat, in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 5-10 minute sau facem testul cu scobitoarea. Vom obtine 2 foi de pandispan mai subtiri fata de cele de cacao.

Pentru jeleul de zmeura: Zmeura decongelata sau proaspata o punem inrt-un ibric pe arangaz impreuna cu zaharul si lasat pe foc pana se topeste zaharul, apoi o trecem printr-o sita pentru a scapa de seminte.

Incalzim piureul rezultat, iar peste, adaugam amidonul pe care l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece si gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi, amestecam bine pana se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Pentru sirop: Incalzim apa cu zaharul atat cat sa se topeasca tot zaharul, stingem focul si adaugam esenta de vanilie in functie de cat de aromat vreti sa fie siropul. Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: Hidratam gelatina in apa rece. Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt.

Pentru mousse-ul de whisky: Hidratam gelatina foi in apa rece, cat sa o acopere in totalitate. Galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana isi schimba culoarea. Laptele impreuna cu crema de whisky le punem intr-un ibric pe foc pana se incalzesc. Turnam in fir subtire laptele aromat peste galbenusuri amestecand energic. Punem din nou pe aragaz, la foc mic si amestecam mereu cu un tel pana ce compozitia se ingroasa si alcoolul s-a evaporat. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca 2-3 minute, apoi adaugam gelatina stoarsa bine de apa, omogenizam si lasam sa se raceasca in totalitate. Cand crema este rece, batem repede frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o consistenta cremoasa, nu sa stea bat, apoi adaugam cate 2 linguri de frisca in bolul cu crema si mixam, continuam asa pana incorporam frisca cu crema si obtinem un mousse pufos si cremos. Asamblare: Tortul se monteaza intr-o tava mare cu pereti detasabil, sau improvizati ca mine :) Blat maro, insiropam, mousse-ul de ciocolata straciatella (lasam jumatate de ora la frigider pana se intareste crema), blat alb, insiropam, jeleul de zmeura (iar la frigider), celalalt blat alb, insiropam, mousse-ul de whisky (iar la frigider) si ultimul blat maro insiropat si acesta. Dam la rece pana a doua zi! Inainte de a scoate tortul de la frigider, ne ocupam de frisca. Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma si pufoasa...

Scoatem cu grija forma din jurul tortului cu ajutorul unui cutit, apoi il invelit cu frisca intr-un strat subtire. Dam din nou la frigider pana de ocupam de restul. Frisca ramasa o coloram in verde, iar nuca de cocos o punem intr-o punga impreuna cu putin colorant verde si 40-50ml apa si o agitam pana obtinem o culoare frumoasa.

Punem nuca de cocos colorata pe o bucata de hartie de copt pentru a se usca putin (10-15 minute). Scoatem tortul de la frigider si acoperim partea de sus cu fulgii de cocos colorati in verde (ca si gazon), iar pe margini mai punem un strat subtire de frisca colorata in verde, iar cu un creion special de scris, trasam liniile unui teren de fotbal. Ornam cu diverse modele.

Ingrediente Desert tort teren de fotbal 2

Blaturile sunt facute in tava mare de la aragaz!!!

Blat maro 1:

5 oua mici

putina sare

120 g zahar

100 g faina

20 g cacao

1 lingurita praf de copt

esenta de rom

Blat maro 2:

5 oua mici

putina sare

120 g zahar

100 g faina

20 g cacao

1 lingurita praf de copt

esenta de rom

Blat galben:

6 oua

200 g zahar

sare

esenta de vanilie

200 g faina

1 lingurita si jumatate de praf de copt

Pentru sirop:

350 ml apa

zahar dupa gust

vanilie esenta

Pentru jeleul de zmeura:

500 g zmeura

125 g zahar

1 lingura amidon de porumb+ 2 linguri apa rece pentru a-l dizolva

3 foi gelatina

Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella:

300 g ciocolata alba

 6 g gelatina

280 ml lapte fierbinte

300 ml smantana pentru frisca

3 linguri zahar pudra vanilat

75 g ciocolata neagra tocata marunt

Pentru mousse-ul de whisky

2 galbenusuri

50 g zahar

esenta de vanilie dupa gust

200 ml lapte

3 foi de gelatina sau 5 g gelatina granule + apa rece

100 ml crema de whisky Bayley's

250 g smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra

In plus:

300 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

colorant verde ( eu nu am avut si am amestecat galben cu albastru)

100 g nuca de cocos alba

creion de scris de culoare alba

diverse ornamente pentru tort cu tematica

Categorii