Desert tort Unicorn 2
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Unicorn 2
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Unicorn 2
De sfantul Andrei am avut de facut un tort pentru o fetita care adora Unicornii, asa ca m-am gandit ca i-ar placea sa fie un tort viu si frumos colorat! Am primit doar laude pozitive si bininteles SECTIUNEA! ;)
INGREDIENTE
Pentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Punem faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam totul foarte bine. La final, adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 minute. Cand este gata il lasam sa se raceasca complet. Pentru blatul verde: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de vanilie si colorant verde. Compozitia rezultata o turnam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 5-10 minute sau facem testul cu scobitoarea. Pentru blatul roz: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de vanilie si colorantul rosu. Compozitia rezultata o turnam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 5-10 minute sau facem testul cu scobitoarea. Pentru sirop: Incalzim apa cu zaharul atat cat sa se topeasca tot zaharul, stingem focul si adaugam esenta de vanilie in functie de cat de aromat vreti sa fie siropul. Pentru jeleul de zmeura: Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece. Zmeura decongelata (am avut congelata) am incalzit-o impreuna cu zaharul, atat cat sa se topeasca granulele de zahar, apoi am blenduit bine si am trecut pasta obtinuta printr-o sita, pentru a scapa de seminte. Punem din nou sosul pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si amestecam pana cand sosul a inceput sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina pe care am bagat-o cateva secunde la microunda, pana a devenit lichida (nu sa fiarba), omogenizam totul bine si lasam sa se raceasca complet. Pentru mousse-ul de ciocolata: Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foile de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam. Pentru mousse-ul de oreo: Punem gelatina la hidratat in multa apa rece. Intr-un ibric incalzim laptele impreuna cu vanilia pana ajunge la puncul de fierbere, apoi turnam in fir subtire peste galbenusuri (intr-un bol) si amestecam energic. Rasturnam din nou laptele in ibric si punem din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se umfla. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba topita si cand se mai racoreste putin adugam si gelatina stoarsa bine de apa. Lasam sa ajunga la temperatura camerei. Separat mixam frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi adaugam compozitia racita impreuna cu biscuitii oreo sfaramati si omogenizam bine totul cu o spatula cu miscari de jos in sus pentru a obtine un mousse aerat si spumos.
Pentru mousse-ul de lapte: Punem gelatina la hidratat in apa rece. Laptele il incalzim, apoi adaugam gelatina hidratata pentru a se dizolva. Turnam laptele caldut peste laptele condensat, mierea, vanilia, amestecam si separat mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o adaugam treptat peste compozitia de lapte.
Asamblare:
Tortul se monteaza intr-o tava mare cu pereti detasabili si fiecare crema trebuie facuta exact cand trebuie sa fie turnata in tava, nu cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte, deoarece contin gelatina si se vor intari!!!! Pe o tava mare punem supotul cu peretii detasabili si asezam blatul de ciocolata, insiropam bine toata suprafata, pe urma turnam mousse-ul de oreo, blatul verde,insiropam, jeleul de zmeura, dam la frigider 1 ora. Dupa care punem mousse-ul de ciocolata, blatul roz, insiropam, iar deaupra ultima crema de lapte condensat. Dam la frigider pana a doua zi. Dupa ce scoatem suportul de la tort il ornam dupa imaginatie. Eu am ales sa-l invelesc intr-un strat de frisca cu putin colorant roz doar pe margini, la fel am procedat si cu glazura roz, pe care am turnat-o doar pe margini, iar pe partile laterale ale tortului am facut un ganache de ciocolata alba cu putin colorant rosu pentru o tenta rozalie. Ganache de ciocolata alba: Am incalzit smantana pentru frisca impreuna cu untul pana la punctul de fierbere, apoi am tunat-o peste ciocolata alba tocata marunt. Lasam cateva minute apoi omogenizam. Dupa ce s-a racit o dam la frigider peste noapte. A doua zi o mixam impreuna cu 50ml smantana pentru frisca cu putin colorant roz pana devine o crema pufoasa si numai buna de decorat! Pentru o tema anume am folosit un kit de unicorn si bombonele colorate!
Ingrediente Desert tort Unicorn 2
Pentru blatul de ciocolata:
120 g unt
100 g ciocolata (50% cacao)
150 g faina
6 oua
un praf de sare
175 g zahar
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
Blat roz:
4 oua mari sau 5 oua mici
putina sare
120 g zahar
120 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
colorant rosu
Blat verde:
4 oua mari sau 5 oua mici
putina sare
120 g zahar
120 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
colorant verde
Sirop: Apa+ zahar+vanilie
Pentru jeleul de zmeura:
400g piure de zmeura indulcit
1 lingura amidon de porumb+ 2 linguri apa rece pentru a-l dizolva
1 plic gelatina
Pentru mousse-ul de oreo:
2 galbenusuri
120 ml lapte
100 g ciocolata alba
esenta de vanilie
3 foi gelatina
300 ml smantana pentru frisca + 2 lingurite zahar pudra
8 biscuiti oreo sfaramati bine, bine
Pentru mousse-ul de ciocolata:
220 g ciocolata cu lapte
150 ml lapte
2.5 foi de gelatina
250 ml frisca lichida
2 lingura zahar pudra vanilat
Pentru mousse-ul de lapte condensat:
250g lapte condensat indulcit
100ml lapte
1 lingura miere
250ml frisca lichida
3 foi si jumatate de gelatina
esenta de vanilie
Optional colorant diverse culori
Pentru acoperit tortul:
frisca batuta intr-un stat foarte subtire cu smantana si colorant roz
Glazura:
80g ciocolata alba + lapte cat sa ajungeti la consistenta dorita + colorant roz
Ganache de ciocolata alba pentru marginile tortului:
200 gr de ciocolată albă
100 ml smântână pentru frișcă
30 gr unt cu 82% grăsime
50 ml smântână pentru frișcă pentru la final cand mixam
Ornamente: Diverse modele cu unicorn + diverse modele de bombonele colorate