Desert trunchi de copac
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert trunchi de copac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert trunchi de copac
Anul acesta de Craciun am facut o prajitura Trunchi de copac, pe care o aveam de ceva ani in plan.
Blat: 6 oua 3 linguri zahar brun melasa nerafinat 3 linguri zahar brun 6 linguri faina un praf de sare 5 gr praf de copt Crema: 2 galbenusuri 1 ou intreg 3 linguri zahar brut 150 ml cafea tare 1 plic gelatina 250 gr mascarpone 175 gr smantana de frisca Decor: 200 gr frisca lichida neindulcita 100 gr ciocolata neagra 50 gr ciocolata cu lapte 1 crenguta de rozmarin merisoarePregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece proba scobitorii sau se rumeneste usor si se desprinde usor de pe margine. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 parti egale pe orizontala. Pregatim crema.Punem la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Punem intr-o craticioara cu fund dublu ouale si zaharul si le amestecam putin. Turnam cafeaua calduta si punem craticioara la foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Dam craticioara jos si punem cateva linguri de crema fierbinte peste gelatina hidratata. Amestecam energic, apoi turnam gelatina in craticioara cu crema si omogenizam. Lasam crema sa se raceasca, fara a se intari. Intr-un castron mixam smantana de frisca cu mascarpone cateva minute pana incepe sa creasca in volum, apoi adaugam crema de cafea..Mixam bine compozitia si o intindem in strat cat mai uniform peste cele 3 bucati de blat. Incepem sa rulam prima felie de blat pana la capat, apoi continuam cu celelalte. Acoperim tortul format si il dam la rece. Pentru decor punem frisca intr-o craticioara si o incintam la foc, fara a o clocoti. Dam jos craticioara si punem in frisca ciocolata rupta bucati. Amestecam rapid pana se topeste toata ciocolata si o dam la frigider pentru 1-2 ore. Dupa ce a trecut timpul transferam compozitia intr-un castron si mixam bine pana isi dubleaza volumul. Scoatem blatul din frigider si il imbracam in crema de ciocolata. Decoram dupa imaginatie.
Ingrediente Desert trunchi de copac
Blat: 6 oua 3 linguri zahar brun melasa nerafinat 3 linguri zahar brun 6 linguri faina un praf de sare 5 gr praf de copt Crema: 2 galbenusuri 1 ou intreg 3 linguri zahar brut 150 ml cafea tare 1 plic gelatina 250 gr mascarpone 175 gr smantana de frisca Decor: 200 gr frisca lichida neindulcita 100 gr ciocolata neagra 50 gr ciocolata cu lapte 1 crenguta de rozmarin merisoare
6 oua
3 linguri zahar brun melasa nerafinat
3 linguri zahar brun
6 linguri faina
un praf de sare
5 gr praf de copt
2 galbenusuri
1 ou intreg
3 linguri zahar brut
150 ml cafea tare
1 plic gelatina
250 gr mascarpone
175 gr smantana de frisca
200 gr frisca lichida neindulcita
100 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata cu lapte
1 crenguta de rozmarin
merisoare