Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada. Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare, apoi presaram condimentele uscate. Luam o hartie de copt si impachetam pestele, sigiland bine marginile. Punem intr-un vas termorezisten si dam la cuptor, la foc mediu, cam 20-30 minute. Cartofii ii curatam, ii spalam. Ii fierbem cateva minute sau ii punem in vasul de gatit la aburi cat sa se patrunda un pic. Luam o tava termorezistenta si punem cartofii. Tocam un pic de usturoi verde, stropim cu un pic de ulei masline, presaram cateva boabe de sare de mare si oregano. Dam la cuptor, la foc iute cam 15 minute. Atentie cand desfaceti pestele din pachet, aburii sunt extrem de fierbinti. Scoatem pestele, il lasam un pic sa se racoreasca, mirosim un pic aroma si servim cu cartofii aurii.

Ingrediente Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

1 peste dorada proaspat (aprox. 600- 700 gr)

condimente : sare de mare

oregano

patrunjel

rozmarin

2 lg ulei de masline

hartie de copt

pentru garnitura

6-7 cartofi noi marisori

sare de mare

oregano

usturoi verde

Categorii