Dovlecei in ulei

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei in ulei

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate. In borcanele curate, asezam in straturi dovleceii copti, usturoiul feliat, frunzulitele de busuioc si menta verde, presaram oregano si adaugam ulei de buna calitate. Daca mai este necesar, se mai poate adauga putina sare. Se strang bine capacele borcanelelor, pe care le vom aseza apoi intr-un vas cu apa rece si le vom fierbe la foc mic pana ce apa incepe sa dea in clocot. Din acest moment, continuam fierberea pentru inca 20-30 de minute aproximativ. Le pastram in vasul cu apa pentru a se raci treptat. Se depoziteaza apoi in camara!

Ingrediente Dovlecei in ulei

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

8 dovlecei mari

2 capatani cu usturoi

frunze de bucuioc verde

frunze de menta verde

2 lingurite cu oregano uscat

2 ardei iuti

sare dupa gust

ulei cat cuprinde

Categorii