Dulceata de ardei iute

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de ardei iute

Atentie: lucrati ardeiul iute cu manusi de latex!!! Se spala ardeiul iute, se despica pe lung, apoi se scot semintele si se taie coditele. Se asaza ardeiul in apa rece, apoi se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge si se taie fasii subtiri. Se ia o cratita si se pune zaharul cu otetul si se lasa la fiert pana cand siropul devine legat. Se adauga apoi ardeiul tocat si varful de sare si se lasa la fiert cca 30 minute, apoi se pun intr-un borcanel pentru servire. Este o reteta simpla si merge excelent pe fripturi! Pofta buna !

Ingrediente Dulceata de ardei iute

250 grame de ardei iute (necurat)

125 ml de otet ( 9 grade)

100 gr zahar

un praf de sare

Categorii