Dulceata de ardei iute

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de ardei iute

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga. Ardeii se spala si se lasa la zvantat. "Operatia" de curatare si taierea ardeilor o facem cu manusi chirurgicale. :) Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele. Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet. Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita. Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu un prosop mai gros. Se depoziteaza in camara. Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii

Ingrediente Dulceata de ardei iute

1 kg ardei iute rosu

1 kg zahar

1 l otet de 9 grade

Categorii