Dulceata de castane

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de castane

Se curata castanele de coaja și se fierb, insa fara sa se sfarame castanele. Într-o cratiță, se adaugă zahăr și apă și se fierbe pana se ingroasa siropul. Dam deoparte siropul, lasam sa se raceasca și apoi adaugam castanele fierte pentru a absorbi siropul si lasam peste noapte. Dimineata se fierbe timp de 5 minute. Se lasa sa se raceasca din nou și scoateți castanele din sirop, adaugăm suc de lămâie. Se fierbe pana se ingroasa. Apoi adaugam castanele și se lasă 2-3 ore pentru a trage. Punem dulceata in borcane, lasam sa se raceasca fara capac, apoi le punem capapcul si le punem 10 minute in cuptor (180 de grade C ).

Ingrediente Dulceata de castane

1 + 1/2 kg castane

2 kg zahăr

puțină sare

4 căni de apă apă

1 lingura suc de lămâie

Categorii