Dulceata de flori de salcam

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de flori de salcam

Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi musculitele din ele. Pentru ca sunt foarte usoare se vor ridica la suprafata apei, asa ca le presam cu ceva care sa le tina la fundul vasului, sub apa. Scoatem florile din apa si le punem intr-un tifon pe care-l legam la gura, apoi il scufundam pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe pe foc potrivit. Punem florile intr-o strecuratoare la scurs si pregatim siropul. Cand este legat (incercam picurand un strop de sirop intr-un pahar cu apa...daca ramane netopit, este gata) punem florile din strecuratoare in sirop si dam 10 minute de-o parte, apoi punem din nou pe foc, adaugam feliile de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.

Ingrediente Dulceata de flori de salcam

500 gr flori proaspete de salcam

1 kg zahar

3 pahare apa

zeama de lamaie

5-6 felii lamaie

Categorii