Dulceata de fructe de padure

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Afinele se curata de codite si frunzulite daca este cazul, se spala si se lasa sa se scurga. Coacazele se curata si se spala, la fel se pun la scurs. Cat timp fructele se scurg de apa, se pregateste siropul. Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune zaharul, apa si zeama de lamaie. Se pune pe foc iute si se amesteca pana se topeste tot zaharul. Se reduce focul si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se face proba picaturii. Se pun pe rand fructele si se misca oala stanga dreapta pentru a se acoperi fructele cu sirop si pentru a nu se zdrobi foarte tare. Se lasa la foc iute cateva minute pana incepe sa fiarba. Se amesteca cu o lingura de lemn, dar cu grija si se spumeaza daca este nevoie. Cand a inceput sa fiarba, se reduce focul si se mai lasa pe foc pana incepe sa se lege siropul, facand proba pe o farfurie. Se ia oala de pe foc si se acopera cu un prosop umed, bine stors si se lasa pana se raceste complet. La mine a stat pana a doua zi. Se pune dulceata in borcanele spalate si uscate (sterilizate), se capacesc si se depoziteaza in camara.

Ingrediente Dulceata de fructe de padure

200 g zmeura

200 g mure

100 g afine

100 g coacaze negre

250 g zahar

50 ml apa

zeama de la jumatate de lamaie

Categorii