Dulceata de prune decojite

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de prune decojite

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape. Se decojesc si se scot samburii, avand grija ca prunele sa ramana intregi. Se pun pe foc apa si zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat. Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit, foarte diferit de gustul dulcetei de prune in coaja.

Ingrediente Dulceata de prune decojite

1 kg prune

1kg zahar

200 ml apa

2 linguri zeama de lamaie

1 zahar vanilat

apa de var.

Categorii