Dulceata de struguri Kis-Mis

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de struguri Kis-Mis

Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu zaharul si apa. Cand incep sa clocoteasca, se spumeaza usor cu paleta, apoi se da focul domol si se lasa sa fiarba pana scade 2-3 cm din cantitatea initiala. Se face proba daca este legata, scotand cateva lingurite de dulceata pe o farfurie intansa, apoi se lasa cateva minute la rece, la frigider, sa ne dam seama daca este legata. La sfarsit se adauga lamaia feliata subtire si se lasa sa mai clocoteasca un pic. Dulceata se depoziteaza in borcanele de sticla curate, cu capace ermetice si se tin in locuri uscate (beciuri, debarale sau magazii).

Ingrediente Dulceata de struguri Kis-Mis

1 kg boabe struguri Kis-mis fara samburi (pentru stafide)

1 kg de zahar

1-2 lamai

1/2 pahar de apa

Categorii