Dulceata de zarzare cu pepene galben

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de zarzare cu pepene galben

Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete. Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene. Lasi la rece peste noapte. Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul). Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi , presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore. Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna. Dar nu uita sa o degusti mai intai... Sa aveti spor! Tips& Tricks: facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.

Ingrediente Dulceata de zarzare cu pepene galben

3 kg zarzare proaspete

dulci si parfumate

1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu

2 kg zahar

Mai ai nevoie de :

6 borcane de 400g

o oala mare

o patura

un dram de dragoste

Categorii