Dulceata din flori de salcam

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa la scurs intr-o sita . Intr-o oala punem zaharul, turnam apa cat sa se acopere zaharul si se fierbe pana se formeaza un sirop un pic mai gros. Cand clocoteste adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat si florile de salcam. Lasam sa fiarba pana cand dulceata este legata si are consistenta mierii. Umplem borcanele spalate si uscate cu dulceata fierbinte, infiletam bine capacele si le lasam sa se raceasca asezate invers, pe capac, pentru a nu pătrunde aerul.

Ingrediente Dulceata din flori de salcam

600 g flori salcam

apa cat se acopera zaharul din cratita

1 kg zahar

1 plic zahar vanilat

zeama de la o lamaie mai mica

Categorii