Dulceata din fructe de soc

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din fructe de soc

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda! Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pana se formeaza un sirop mai gros. Se adauga fructele de soc si se lasa la fiert 40-50 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate.

Ingrediente Dulceata din fructe de soc

1kg fructe de soc

1k g zahar

150 ml apa

3-4 linguri zeama de lamaie

1 zahar vanilat

Categorii