Dulceata din pepene galben si mere Golden

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din pepene galben si mere Golden

Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari (cca 2 cm) care se stropesc cu suc de lamaie si se pun la fiert cu zaharul si o ceasca mica de apa. Se lasa cca 30 de minute sa se lege foarte bine siropul,apoi adaugam cubulete la fel de mari, de pepene galben si mai lasam cca. 30 de minute. Se pune dulceata fierbinte in borcan si apoi se infileteaza capacul. Se acopera cu un prosop si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se poate depozita in locuri racoroase. Am ales sa nu mai adaug lamaie, anason sau scortisoara si bine am facut pentru ca dulceata a ramas cu un parfum puternic de pepene galben, bucatelele de mar ajutand la legarea mai buna a siropului. Aceasta dulceata o voi folosi la crema unor prajituri, dar si a delicioaselor jeleuri ce imi vor acoperi la iarna, tortuletele. Este super delicioasa!

Ingrediente Dulceata din pepene galben si mere Golden

Cantitati pentru un borcan de 800 ml:

1 pepene galben de cca 750 g

2 mere mari Golden

suc de la o jumatate de lamaie

500 g zahar

Categorii