Dulceata in 3 straturi (6 borcane de 450 ml

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata in 3 straturi (6 borcane de 450 ml

Coacazele le amestecam cu 500g zahar,1/2 plic gelfix,3 linguri suc de lamaie si lichiorul de afine.Caisele(fara samburi),le amestecam cu 500g zahar,1/2 plic gelfix,combinat cu 3 linguri suc de lamaie si rom.Zmeura se pune impreuna cu alte 500g zahar,1/2 plic gelfix,restul sucului de lamaie si zmeurata.Lasam cele 3 compozitii acoperite,1 ora.Dupa aceea ,dam in clocot compozitia de coacaze 2-3 minute.Umplem cate 1/3 din fiecare borcan cu dulceata obtinuta,si o lasam sa se raceasca pana la turnarea unui nou strat de dulceata. Procedam in acelasi mod cu amestecurile de caise si zmeura.Borcanele se capseaza ermetic si se pun in camara.

Ingrediente Dulceata in 3 straturi (6 borcane de 450 ml

500g coacaze negre,500g caise,500g capsuni,1,5 kg zahar,1 1/2 plic gelfix,9 linguri suc de lamaie, linguri lichior de afine,3 linguri rom alb,3 linguri zmeurata

Categorii