Dulceata naturala din flori de mac

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata naturala din flori de mac

Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel culoarea finala a dulcetii va fi mai intensa. Separat intr-o cratita adaugam apa, vanilia si zaharul si dam la fiert. Amestecam putin sa se topeasca zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Daca se formeaza spuma deasupra, o vom indeparta cu o lingura, cand siropul incepe sa se lege, indepartam bucatile de vanilie si adaugam petalele de mac. Amestecam des sa nu se lipeasca si fierbem in continuare , cam 20-25' . Punem dulceata fierbinte in borcanele dinainte sterilizate , inchidem capacele si asezam borcanele cu gura in jos. Dupa 15-20' intoarcem borcanele in pozitie normala si le lasam sa se raceasca. Stergem cu un servet umed fiecare borcan in parte ;-) , etichetam si asezam borcanele pe raft in camara . :lol: Pofta buna !

Ingrediente Dulceata naturala din flori de mac

200 g petale de mac

zeama de la o lamaie

500ml apa

1 kg de zahar

2cm pastaie de vanilie

Categorii