Fasole verde in apa

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fasole verde in apa

Spalata si curatata, taiata in bucati, fasolea se opareste in apa cu sare (sare de muraturi, curata) si frunze de telina taiate marunt. Se lasa la oparit cam 4, 5 minute. Se scoate si se pune in borcane cu ajutorul palniei pentru borcane, iar apa in care a fost oparita se rastoarna peste fasolea din borcane. Deasupra se adauga, in fiecare borcan (de 1,700 litri), cate o aspirina. Se inchide ermetic cu capace si se sterilizeaza in apa timp de 40 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa ce se finalizeaza sterilizarea, se lasa borcanele in cratita cu apa fierbinte si se acopera cu paturi. Se lasa asa pana se racesc borcanele (de regula pana a doua zi ). Dupa curatare, din 7 kg de fasole au ramas 6,800 kilograme si au iesit 6 borcane de cate 1,700 kg. Reteta o mai gasiti si pe http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2014/07/fasole-verde-in-apa-conserva-pentru.html

Ingrediente Fasole verde in apa

7 kg fasole verde lata

1 lingura de sare pentru muraturi

frunze de telina

6 aspirine

Categorii