Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez

Se pregătesc ingredientele pentru pilaf: şalotele se curăţă şi se toacă mărunt, morcovul se curăţă şi apoi se dă prin răzătoarea mică, iar ardeiul gras se taie în cubuleţe mici. Se încălzesc 2 linguri ulei în care se adaugă şalotele se călesc. Se adaugă apoi morcovul şi ardeiul gras. Se lasă să se prăjească 2-3 minute. Se adaugă apoi orezul. Se acoperă orezul cu vreo 200 ml de supă de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se învârte destul de des pentru a nu se arde. Supa trebuie să fie fierbinte, pentru a nu întrerupe procesul de fierbere al orezului. Când orezul a absorbit lichidul, se adaugă restul de supă de legume treptat, până când orezul e fiert. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară. Pentru ficat: se curăţă ficatul, se spală bine şi se uscă cu un prosop de bucătărie. Ceapa se toacă mărunt. Într-o tigaie se încălzesc 2 linguri de ulei. Se căleşte ceapa, iar apoi se adaugă ficatul de pui. Se prăjeşte bine pe toate părţile. Se adaugă apoi pasta de roşii şi se amestecă bine. Se stinge cu vinul roşu şi se lasă să fiarbă până când vinul scade la o treime. Se adaugă apoi 50 ml supă de legume fierbinte şi se lasă încă 5 minute să fiarbă la foc mic. Se serveşte cu pilaful de orez. Ca garnitură se pot folosi şi paste sau cartofi piurée.

Ingrediente Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez

Ingrediente pentru 2 porţii:

300 gr. ficat de pui

2 buc. şalote (sau o ceapă mică)

1 lingură pastă de roşii

150 ml vin roşu sec

50 ml supă de legume (pentru ficat)

400 ml supă de legume (pentru orez)

125 gr. orez

1/2 ceapă

1 morcov

1/2 buc. ardei gras verde

4 linguri ulei

sare

piper

puţină nucşoară

Categorii