File de macrou cu sos de smantana, capere si ciuperci in foetaj

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare File de macrou cu sos de smantana, capere si ciuperci in foetaj

Fileurile de peste se vor trece printr-un strat de faina subtire, dupa care se vor aseza in tigaia in care au pus doua cubulete de unt si evident ulei pentru a se praji pestele. Dupa ce se-ntoarce pe ambele parti, peste, peste se adauga vinul alb si se mai lasa 3 minute. Se scoate pestele pe hartie absorbanta, in tigaie mai adaugam si celelalte doua cuburi de unt, adaugam smantana, zeama de lamaie si caperele, sare si piper si lasam pana se leaga putin, dupa care il adaugam peste peste. Putem servi pestele alaturi de ciuperci in foetaj. Ciupecile se curata de membrana si se umplu cu amestecul rezultat din ceapa taiata marunt, coditele de ciuperci tocate marunt, ardeiul cubulete se sparge un om si se amesteca compozitia trecand la umplerea lor. Se taie foaia de aluat se pune ciuperca in mijloc se condimenteaza, se acopera cu foetajul se unge cu ulei si se da la cuptor, se unde cu un pic de ou deasupra pentru a prinde o culoare frumoasa. Pofta Buna

Ingrediente File de macrou cu sos de smantana, capere si ciuperci in foetaj

2 fileuri de macrou

3-4 cuburi de unt

ulei

faina

3-4 linguri de smantana

50 g de capere

zeama de lamaie

30 ml de vin alb

4 ciuperci mari

foetaj

1 ou

1 ardei

1 ceapa

3 catei de usturoi

sare

piper

boia

Categorii