File de peste "donut" prajit

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare File de peste "donut" prajit

Pestele se spala bine,apoi se pune cu cca 2 lamii,pina a 2-a zi;se pune un rind de peste,apoi,un rind de lamiie(suc si coaja) si tot asa. A 2-a zi,pestele nu se spala;se stoarce,apoi se pune pe un fund de lemn.Se stropeste cu zeama de lamiie,apoi,se sareaza si se pipereaza,dupa gust. Apoi,bucatile se pun in lapte si imediat in faina amestecata cu sarea,piperul,boiaua iute,ienibaharul,camun. Apoi,se prajeste in ulei mult si fierbinte.Bucatile de peste trebuie sa fie acoperite de ulei. Dupa ce se prajesc,se pun pe un servet absorbant. Se serveste cu mamaliguta........... Cind fac peste prajit,fac,linga,mai multe garnituri:unele arabe,altele romanesti.Printre altele am facut mamaliguta si "baqdonisie"(acum,nr.36).

Ingrediente File de peste "donut" prajit

Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut"era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumosmi-a placut.

L-am prajit,cum prajesc orice peste.

Dar,vreau sa mai cumparmai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulatimi va lua timp mai putin.

-1 kg de peste file "donuts"

-250 ml de lapte

-4 linguri de faina

-1/2 lingurita de sare

-1/2 lingurita de piper

-1/2 lingurita de boia iute

-1/2 lingurita de ienibahar

-1/2 lingurita de camun(chimen turcesc)

-1-2 lamii

ulei pt prajit

Categorii