File de peste in crusta de branza topita

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare File de peste in crusta de branza topita

Speli file-urile,le stergi cu servetele absorbante si le tai in fasii late de circa 3-4 cm.Le presari cu sare si verdeata tocata marunt.Le treci apoi prin faina si le prajesti in ulei,pana se rumenesc pe ambele parti.Le scoti din tigaie intr-un vas termorezistent. Intr-un castron,amesteci branza topita cu galbenusurile,verdeata ramasa si sare dupa gust.Torni acest amestec peste pestele parjit si introduci vasul in cuptorul incins,pentru 10-15 minute.Cu 5 minute inainte de a scoate vasul din cuptor,presari parmezanul ras. Pentru garnitura,fierbi orezul in 450 ml apa usor sarata.Decongelezi spanacul,apoi il mixezi pana obtii un piure,pe care il amesteci cu usturoiul zdrobit si sare dupa gust.Pui garnitura in forme de savarina si le rastorni pe farfurii.Asezi alaturi file-urile de peste si le ornezi cu feliute de lamaie si verdeata.

Ingrediente File de peste in crusta de branza topita

700 gr file de peste (crap,salau)

22 gr branza topita la tub

2 galbenusuri

2 linguri faina

100 ml ulei

50 gr parmezan ra

1 legatura verdeata

sare

pentru garnitura:

300 gr spanac

2-3 catei usturoi

150 gr orez

sare

1/2 lamaie

Categorii