Fileuri de crap cu risotto

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fileuri de crap cu risotto

Se spala fileurile de peste sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda. Pentru risotto: se caleste ceapa tocata in untul incins, pana ce devine sticloasa, se adauga orezul zvantat si se prajeste, si el, circa 5 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de carne (fierbinte), se adauga mirodeniile, sofranul si sarea si se fierbe 20 de minute, acoperit, la foc mic, pana ce se inmoaie si se umfla. In ultimele 10 minute, se incorporeaza rosiile curatate de pielita si taiate cubulete. Se sareaza fileurile de crap, se dau prin faina si ou, se presara cu salvia maruntita si se prajesc in untul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun peste orezul cu rosii si se servesc calde, presarate cu codite de ceapa verde taiate rondele.

Ingrediente Fileuri de crap cu risotto

Ingrediente: 4 fileuri de crap (a 250 g)

2 linguri zeama de lamaie

piper alb.

Pentru risotto: 1 ceapa

40 g unt

125 g orez cu bobul lung

3/8 l zeama fierbinte de carne (knorr+apa)

sare

mirodenii (dupa gust)

1 varf de cutit sofran

3 rosii

1/2 lingurita salvie maruntita.

In plus: 1 lingura faina

2 oua batute

80 g unt

1 legatura codite de ceapa verde.

Categorii