Fileuri de peste cu grepfrut

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fileuri de peste cu grepfrut

Preîncălziţi cuptorul la 210°C (termostat 7). Curăţaţi bine 2 grepfruturi. Tăiaţil-le în sferturi.Stoarceţi sucul din cel de-al treilea. Intr-o tavă aranjaţi fileurile de peşte rulate şi prinse cu o scobitoare. Udaţi-le cu sucul de grepfrut . Săraţi şi piperaţi. Presăraţi unt cât o alună (30 g). Daţi la cuptor 15 minute. Scoateţi fileurile şi păstraţi-le la cald. Recuperaţi sucul şi-l puneţi într-o cratiţă. Adăugaţi smântâna. Bateţi uşor cu telul, apoi puneţi pe foc pentru a obţine o cremă . Intr-o tigaie, puneţi lingura de unt şi sferturile de grepfrut . Săraţi şi piperaţi Aranjaţi fileurile în farfurii calde, înconjurate de feliile de grepfrut . Acoperiţi cu sos şi decoraţi cu verdeaţa tăiată. Serviţi imediat (eventual cu cartofi natur sau orez fiert). Merge un vin alb sec!

Ingrediente Fileuri de peste cu grepfrut

4 fileuri de peşte proaspăt sau congelat

3 grepfruturi roz sau galben

30 g de unt + 1 lingură de supă

400 ml de smântână proaspătă lichidă

3 linguri de supă cu verdeaţă(pătrunjel sau hasmaţuchi)

Sare

piper

Categorii