Fileuri de ton la gratar cu rosii

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fileuri de ton la gratar cu rosii

1-Se spala fileurile de ton cu apa rece si se sterg, apoi se dau cu sare si piper.Se curata usturoiul si se piseaza intr-un bol mic.Se amesteca bine cu sucul de lamaie si 2 linguri de ulei, apoi se intinde peste peste.Se preincalzeste grilul la putere medie. 2-Se aseaza feliile de ton pe gril sau intr-o tigaie, se baga in cuptorul-gril si se gateste timp de aprox 10 minute, timp in care bucatile se intorc o data. 3- Intre timp se spala rosiile, li se scoate cotorul si se taie in cubulete foarte mici.Se spala busuiocul, se zvanta, se toaca marunt frunzele si se adauga peste rosii.Se adauga otet balsamic, sare, piper, zaharul si restul de ulei, se amesteca, iar la sfarsit se adauga si maslinele. 4- Se aseaza pestele pe farfurii preincalzite, iar deasupra se intinde amestecul cu rosii. Se poate servi cu sparaghel verde fiert nu prea moale si aburit cu unt sau ulei.

Ingrediente Fileuri de ton la gratar cu rosii

Pt 4 portii:

4 fileuri de ton (a cate aprox. 180 g)

sare

piper macinat

un catel de usturoi

o lingura suc de lamaie

3 linguri ulei de masline

300g rosii

1/2 legatura busuioc

1 praf zahar

12 masline negre

Categorii