Flori de gheata cu perle de zahar
Instructiuni de preparare Flori de gheata cu perle de zahar
Se trec galbenusurile fierte printr-o sita si se bat spuma intr-un castron cu galbenusul proaspat, 100 g. zahar pudra si miezul de vanilie sau 2, 3 stropi de esenta de vanilie.
Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute. Se intinde, apoi, pe o planseta tapetata cu faina.
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se taie, cu o forma speciala, de floare :P, fursecuri-floare din aluatul intins la cca. 3-4 mm. grosime. Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se trece din cand in cand prin faina.
Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cca.10-12 minute . Se scot si se lasa sa se raceasca. Se amesteca zaharul pudra (150 g.) cu sucul de lamaie. Cu aceasta glazura se ung "florile". Se presara pe ele perle de zahar.
Ingrediente Flori de gheata cu perle de zahar
Pentru aluat:
3 galbenusuri fierte
1 galbenus proaspat
100 g. zahar pudra
miezul de la 1/2 baton de vanilie
250 g. unt
cca. 250 g. faina
Pentru ornat:
2-3 lingurite suc de lamaie
150 g. zahar pudra
perlute colorate de zahar