Flori de gheata cu perle de zahar

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Flori de gheata cu perle de zahar

Se trec galbenusurile fierte printr-o sita si se bat spuma intr-un castron cu galbenusul proaspat, 100 g. zahar pudra si miezul de vanilie sau 2, 3 stropi de esenta de vanilie.

Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute. Se intinde, apoi, pe o planseta tapetata cu faina.

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se taie, cu o forma speciala, de floare :P, fursecuri-floare din aluatul intins la cca. 3-4 mm. grosime. Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se trece din cand in cand prin faina.

Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cca.10-12 minute . Se scot si se lasa sa se raceasca. Se amesteca zaharul pudra (150 g.) cu sucul de lamaie. Cu aceasta glazura se ung "florile". Se presara pe ele perle de zahar.

Ingrediente Flori de gheata cu perle de zahar

Pentru aluat:

3 galbenusuri fierte

1 galbenus proaspat

100 g. zahar pudra

miezul de la 1/2 baton de vanilie

250 g. unt

cca. 250 g. faina

Pentru ornat:

2-3 lingurite suc de lamaie

150 g. zahar pudra

perlute colorate de zahar

Categorii