France`s Cake

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare France`s Cake

Blatul alb: Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in crema de galbenusuri. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (rotunda, cu diametru de 24 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca. Blatul maro: Se prepara ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao. Mousse de cocos: 300 ml de lapte se pun la fiert, iar in momentul in care da in clocot se pun galbenusurile frecate cu zaharul la care sa adaugat amidonul si 50g lapte rece. Omogenizam si adaugam nuca de cocos apoi punem la racit. Cand crema sa racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta. Crema ganache de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere. Dam la rece peste noapte pt a se intarii. Cand s-a intarit, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa pufoasa. Asamblare: Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecata cu zahar si esenta de rom. Peste blatul alb, punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse`ul de cocos. acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece. Enjoy!

Ingrediente France`s Cake

Pentru blatul alb:

2 oua

2 linguri de zahar

1 lingura de amidon

2 linguri de faiana

1 lingura de ulei

esenta de vanilie

5g praf de copt

Pentrul blatul maro:

2 oua

2 linguri de zahar

1 lingura de amidon

1 lingura de faina

1 lingura de cacao

1 lingura de ulei

esenta de rom

5g praf de copt

Pentru mousse de cocos:

2 oua

5 linguri de zahar

100g nuca de coco

350 ml lapte

3 linguri de amidon

250 ml frisca

Pentru crema ganache de ciocolata:

200g ciocolata

200ml frisca

Pentru decor:

bomboane Rafaello

100g pesmet de biscuiti

Categorii