Frittatensuppe sau supa de clatite

Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Frittatensuppe sau supa de clatite din categoria Supe. Specific Austria. Cum sa faci Frittatensuppe sau supa de clatite

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Frittatensuppe sau supa de clatite

 

O supă tradițională foarte gustoasă în Austria.

Ingredientul supei: oase / vita sau pui 1 morcov mare 1 ceapă mare 1 pastranac sare, piper boabe foi de dafin Ingredient pentru clătite: 1 sau 50 gr faina 100 ml lapte 20-30 ml apă minerală un vârf de cuțit de sare

Pregătim mai întâi supa. Se pune carnea la fiert, iar cand incepe sa fiarba si apare spuma, se scurge de zeama, se spala cratita si se mai pune apa curata peste oasele de vita. Le fierbem din nou impreuna cu legumele ramase intregi. Cand incepe din nou sa fiarba adaugam sare, piper si foile de dafin. Se lasă să fiarbă aproximativ 70-80 de minute. Strecurați supa de vită și puneți-o într-un castron.

Pentru clătite, amestecați oul cu făina, laptele și apa minerală. Adăugați un praf de sare. Ungeți o tavă de clătite cu unt și coaceți clătitele. Am 3 clătite mari. Cand sunt gata, le taiem fasii subtiri.

Punem fasii de clatite in boluri, adaugam patrunjel verde (eu am folosit congelat) si adaugam supa. Daca ramaneti cu clatite pentru urmatoarea masa, nu le adaugati in supa, si puneti-le separat in bol. Adaugam supa cand servim masa. Poftă bună!

Ingrediente Frittatensuppe sau supa de clatite

oase/carne de vita sau carne de pui

1 morcov mare

1 ceapa mare

1 pastranac

sare, boabe de piper

foi de dafin

1 ou

50 gr faina

100 ml lapte

20-30 ml apa minerala

un praf de sare

Categorii