Fursecuri-cappuccino: oua de pasti
Instructiuni de preparare Fursecuri-cappuccino: oua de pasti
Se prajesc alunele la cuptor, la foc potrivit timp de 5-8 minute. Se lasa la racit si apoi se macina.
Se framanta un aluat din faina, sare, unt, galbenus, zahar pudra, nes, cacao si alune macinate. Se lasa la rece pentru minim 30 de minute.
Tot atunci se pregateau si fursecurile iepurasi si oite, cum va ziceam mai devreme. Se intinde aluatul pe o plansa presarata cu faina si se decupeaza formele dorite...la noi oua.
Au fost atat de fascinati de ceea ce faceau, incat in doar cateva secunde au terminat de stantat intreaga suprafata.
Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru, la 175 grade C, timp de 12-15 minute.
Se lasa apoi la racit: In vase separate, se topeste ciocolata alba si cea cu lapte, la bain-marie ori la microunde.
Se glazureaza jumatate din fursecurile obtinute, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, cu ciocolata cu lapte.
Se pastreaza putin din fiecare sortiment de ciocolata topita si se toarna in cate o punga careia i se face o gaura foarte mica; se orneaza, dupa plac, fursecurile . Desigur, le puteti lasa si simple, doar ornate cu ciocolata.
A placut tuturor la nebunie iar copiii mei dragi au primit mii de felicitari si pupicuri.
Forma noastra "ou" a fost atat de micuta, si nerabdarea atat de mare, hihi, incat ornarea a lasat de dorit dar nu as da pentru nimic in lume tura noastra de fursecuri, plina de veselie, pe una cu fursecuri impecabil ornate.
Ingrediente Fursecuri-cappuccino: oua de pasti
Pentru figurine:
100 g. alune/migdale/nuci
275 g. faina
200 g. unt (rece)
1 galbenus
1 praf de sare
100 g. zahar pudra
2 lingurite nes
1 lingura cacao
Pentru ornat:
100 g. ciocolata cu lapte
100 g. ciocolata alba