Gateau du chocholat

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gateau du chocholat

Topim ciocolata amara.Intre timp separam albusurile de galbenusuri; Incalzim smantana lichida cu laptele,si adaugam acest amestec cald peste ciocolata topita in prealabil,amestecam totul incepand din centru spre bordul vasului obtinand in felul acesta o crema omogena si incorporam unul cate unul galbenusurile de ou,amestecand incontinuu,dupa care urmeaza faina si faina de migdale,Separat batem albusurile cu zaharul tos,batem pana devin o spuma tare; Amestecam crema de ciocolata cu albusurile batute,amestecam cu atentie cu o lingura de lemn sau cu o paleta de sus in jos; turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina cu diametrul de 25cm, Introducem in cuptorul cald 180°C timp 30-35 Dupa racire rasturnam tortul si glazuram cu ciocolata in care am adaugat frisca topita,am decorat cu alune prajite si ciocolata

Ingrediente Gateau du chocholat

6 oua

185g ciocolata amara

3 linguri lapte

150g smantana pt prajituri lichida

1 si 12 linguri de faina

75g migdale tocate sau faina de migdale

185g zahar

pt glazura:

100g ciocolata amara

50g frisca lichida

Pt decor:

Alune prajite tocate si ciocolata feliute

Categorii