Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna si se intinde in forma cu margine detasabila, se niveleaza cu o lingura. Pe marginea formei se asaza jeleurile ovale din fructe, una langa alta, pe toata lungimea. Se mixeaza frisca bine si cand incepe sa se intareasca, se adauga si smantana. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se adauga in frisca. Se incorporeaza si fructele maruntite de ananas, apoi se toarna peste blatul de biscuiti. Se lasa peste noapte la frigider. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca maruntit si se amesteca bine. Se trage de pe foc, apoi se adauga si oul batut bine, amestecand continuu si cu putere pana obtinem un amestec moale care se toarna peste prajitura. Se mai lasa 15 minute la frigider, apoi se poate felia. Pofta buna!

Ingrediente Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Blatul (forma 22 cm diametrul)

200 g biscuiti

200 g unt sau margarina

200 g miez de nuca prajit si maruntit

umplutura:

200 ml frisca lichida

100 ml smantana grasa

ananas bucati mici din compot ,scurse bine de sirop

un plic de gelatina

decor:

jeleuri ovale pentru marginea prajiturii

krantz:

1 cescuta cu zahar

150 g miez maruntit de nuca prajit

1 ou

Categorii