Gem de caise

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de caise

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor, dar şi de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore. Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată. Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros. Timp de pregătire: 15min Timp de gătire: aprox 45min Se obţin: 3 borcane mari Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/gem-de-caise-2018.html

Ingrediente Gem de caise

2.8 kg caise (fără sâmburi)

1.5 g zahar

Categorii