Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Căpșunile conțin pectină așa că chiar e indicat să adaugi 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine dulceața, eu nu aveam așa că am pus roșu. Spălați căpșunile în apă cu sucul de la o jumătate de lămâie și apoi îndepărtați tulpinile. Tăiați fructele după gust și amestecați cu zahărul și restul de suc de lămâie. Ghimbirul se poate rasa, dar daca vrei il poti lasa intreg si il scoti cand este gata. Dupa ce a lasat siropul, le punem la fiert pana se leaga. Am zdrobit niste fructe la fiert dar am lasat si bucati, le puteti mixa astfel incat sa iasa o pasta fina si sa nu mai ramana fire portocalii. Lămâia ajută la conservare, dar și la păstrarea culorii frumoase a fructelor.Lămâia ajută la conservare, dar și la păstrarea culorii frumoase a fructelor. Lasam sa fiarba pana se leaga dulceata, ca sa nu fie foarte dulce, adaug zaharul treptat si intotdeauna are gust bun. Dulceata fierbinte o punem in borcane sterilizate, incalzite la cuptor si asezate pe cutite. Le dam putin la cuptor sa prinda dulceata, punem capacele si le tinem la cald pana a doua zi, le puteti pune cu susul in jos. Nu prea folosesc zahar in fructe, mai ales daca sunt dulci, doar cat sa lege dulceata. Nu atât de conservant, lămâia este suficientă, iar secretul este că borcanele sunt bine spălate și capacele bine închise pentru a nu pătrunde aer.

Ingrediente Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Rezultat exceptional

o conbinatie de arome și o culoare deosebita

Eu am folosit niste capsuni care nu prea erau parfumate asa ca am încercat sa le aduc un plus de savoare folosind alte câteva fructe

1/2 kg capsuni bine coapte

1 kiwi

leaga bine gemul

1 mana de merisoare uscate

1 bucata mica de un deget ghimbir

1/2 cana zahar

100 gr

1 mar curățat de coaja

1 portocala curatata cat se poate de pielita și seminte

1 lamaie

Categorii