Gem de piersici cu Campari

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de piersici cu Campari

Pumem fructele intr-o strecuratoare , pe care o cufundam in apa clocotita, pentru ca pielita fructelor sa se ia jos usor. Le trecem apoi prin jet de apa rece si le curatam.Dupa indepartarea samburelui, taiem in felii fructele si le amestecam cu zaharul, apoi cu sucul de portocale. Adaugam cele 5 linguri de Campari si , amestecand mereu, fierbem circa 5 minute. Se incorporeaza Gelfix-ul si mai fierbem inca 3 minute. Se pune gemul fierbinte in borcane. se tin 5 min. cu gura in jos , dupa ce au fost bine capsate si se pun in camara.

Ingrediente Gem de piersici cu Campari

(pentru 4 borcane de 2.5 dl.):700gr. piersici coapte

4dl. suc de portocale

5linguri Campari

500gr. zahar

1 pachet Gelfix

Categorii