Gem de zmeura

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de zmeura

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata si amestecand incet. Se fierbe pana cand capata o consistenta ingrosata, gelatinoasa ( aprox. 30-40 min). Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Gemul se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Se infasoara in paturi mai groase si se lasa asa pana cand este complet racit. Abia apoi este gata de pus in camara

Ingrediente Gem de zmeura

1 kg zmeura

700 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 lingura zeama de lamaie.

Categorii