Gem fin de caise

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem caisele in bucati mici si indepartam samburii. Presaram deasupra zaharul, amestecam si lasam asa 10 minute sa lase putin sirop. Punem cratita pe foc mediu si amestecam sa nu se prinda gemul de fundul cratitei. lasam sa fiarba o ora, o ora jumate pina s-a inchegat bine gemul. Incercam gemul, punand o lingurita din el pe o farfuriuta si lasand sa se raceasca. Daca nu este inchegat adaugam sarea de lamaie si mai lasam cateva minute sa fiarba gemul. Adaugam esenta de migdale si omogenizam. In borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem gemul fierbinte cu un polonic mic.Borcanele le asezam pe o tava avand grija sa nu se sparga. Dupa ce am umplut borcanele le punem capacele si le lasam 5 minute cu fundul in sus. Apoi le punem in pat cald, intr-o cutie cu paturi; le acoperim pina a doua zi cand se racesc si le punem in camara. Gustul delicios al caiselor nu poate fi inlocuit cu numic altceva. Este un gem savuros, bun si pentru prajituri... http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/07/gem-de-caise.html

Ingrediente Gem fin de caise

2 kg caise

1 kg zahar

1 esenta migdale

3 g sare de lamaie(optional)

Categorii