Ghebe cu maioneza

Reteta culinara din categoria Salate. Cum sa faci Ghebe cu maioneza

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghebe cu maioneza

 

INGREDIENTE
1 kg ghebe 2 cepe 4 oua 2 linguri mustar cca 350 ml ulei sare

Curatam ghebele, le spalam si le punem la fiert.

Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam si galbenusurile de la celelate doua oua ramase, o lingura de mustar si mixam. Dupa adaugam treptat uleiul si mixam mereu in aceeasi directie.

Dupa ce s-au fiert ghebele, le punem la strecurat si le lasam pana nu mai au apa in ele. Dupa care le taiem marunt si le rasturnam peste maioneza pregatita anterior

Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare maioneza impreuna cu ghebele.

La sfarsit adaugam cepele curatate, spalate si tocate. Si amestecam, dupa care adaugam sare dupa gust.

Dam la frigider minim 2 ore.

Ingrediente Ghebe cu maioneza

1 kg ghebe

2 cepe

4 oua

2 linguri mustar

cca 350 ml ulei

sare

Categorii