Ghebe la borcane pentru iarna

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ghebe la borcane pentru iarna

Curatam ghebele de cotori si toate mizeriile. Ii spalam bine in foarte multe ape, apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare. Ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria), apoi ii scoatem de acolo, ii mai dam printr-un jet de apa rece. Ii asezam intr-o oala curata, punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min. Dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoresca, dar scurgem apa din oala. Dupa ce s-au racorit, ii mai dam o data sub un jet de apa (dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei). Incepem sa ii asezam in borcane, un rand ghebe unul sare, unul ghebe, unul sare si tot asa pana se termina toti. Daca nu doriti sa ii puneti cu sare, puteti sa ii puneti in pungute in congelator. Borcanele se dau la rece.

Ingrediente Ghebe la borcane pentru iarna

5 kg ghebe

sare mare

borcane (mai mari sau mai mici cum va place)

Categorii