Ghiveci de legume si midii afumate

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat foarte mic si ciupercile in ulei de masline, se adauga apoi ardeiul capia, vanata si dovlecelul. Dupa ce s-au rumenit putin legumele, se adauga rosiile, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata si se stropesc cu vin alb. Se mai masa sa se imbine aromele la foc mic 5-10 minute in functie de cat de patrunse doriti sa fie legumele. La final se adauga midiile afumate si patrunjelul.

Ingrediente Ghiveci de legume si midii afumate

1 dovlecel

1 vanata

2 ardei capia

2 rosii

250 gr ciuperci brune

50 gr bacon

150 gr midii afumate

3 catei de usturoi

Patrunjel

3 linguri ulei de masline

1 ceasca vin alb

Sare

piper

boia dulce afumata

Categorii