Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde

Se spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici si se prajesc pe rind in ulei fierbinte pina capata o culoare deschisa (devin albicioase). Se opareste fasolea spalata si se da in clocot 10 minute. La urma, in grasimea ramasa in vas, se calesc 4 cepe mari, peste care se pune sa clocoteasca 10 minute sucul obtinut din 2-3 kg de rosii. In fiecare borcan (de 400 ml), se adauga 3 rondele de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri de fasole oparita, o lingura de ardei prajit, 2 felii de rosii, o lingurita de ceapa calita si o lingurita de verdeata. Se presara usor cu lingura si se completeaza sucul in fiecare borcan. Deasupra, se pun cite 2 masline. Se leaga cu celofan si se sterilizeaza borcanele pe baie de aburi, lasindu-le sa fiarba cu clocote mici 30 de minute.

Ingrediente Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde

Se aleg in cantitati egale morcovi

vinete

dovlecei

ardei gra

fasole verde

suc de rosii.

Categorii