Gogonele si castraveti in otet

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gogonele si castraveti in otet

Am pus la murat gogonele cu oţet, foi de dafin şi mirodenii: eu am folosit boabe de piper, ienibahar şi muştar de la Delikat, insa puteti folosi preferatele dumneavoastra. Am pus şi câţiva castraveţi pe lângă ele, pentru culoare. Mod de preparare: Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar. Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea, foile de dafin şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se toarnă lichidul în borcan, având grijă să aşezăm un cuţit sub el (ca să nu crape). Se pun deasupra frunzele şi tijele de ţelină, care vor fixa legumele. Se lasă la răcit, apoi se pune celofan la gura borcanului. Eu îl ţin în balcon 2-3 zile, iar după ce se murează, îl mut la loc răcoros. Timp: 30 min Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/gogonele-si-castraveti-in-otet.html

Ingrediente Gogonele si castraveti in otet

1 kg gogonele

700 g castraveţi

1 l apă

1 pahar (200 ml) oţet

1 lingură sare

2 linguriţe zahăr

3 foi de dafin

mirodenii: boabe de piper, şi muştar

frunze şi tije de ţelină

Categorii