Gogosari in sos de mustar
Reteta culinara din categoria Conserve. Cum sa faci Gogosari in sos de mustar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gogosari in sos de mustar
Zilele trecute am vazut diverse retete de gogosi conservate in sos de mustar. Așa că am sacrificat câteva dintre gogoșile cumpărate pentru a le conserva clasic, cu miere și oțet și m-am apucat de treabă. M-am inspirat de Merișor https://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-sos-de-mustar-84135.html. multumesc pentru reteta, au fost minunate, mai trebuie sa fac un tur, pentru ca sunt deja epuizate.
gogoși 1500 g, Zahăr de tuse 100 g, Muștar clasic 100 g, ulei de floarea soarelui 100 ml, Otet 100 ml, 1 lingura sare grunjoasa, Condimente (boabe de piper, seminte de mustar, seminte de coriandru, fulgi de ardei iute)) Frunze de dafin 3-4 bucățiGogoșile se spală, se taie în sferturi și se curăță de semințe și tulpini.
Intr-un vas mai inalt adaugam otetul, sarea, zaharul, uleiul si condimentele, care se pun la fiert la foc mic, amestecand continuu pana da in clocot. Adaugam apoi sferturile de gogoasa, una cate una, tinem la foc mediu cca. 1-2 minute, amestecand usor cu o lingura de lemn, apoi se lasa la foc mic cca. 6 minute, pana se inmoaie usor, cat sa fie crocante.
Se scot apoi gogosarii, se lasa la racit, se pun in borcane sterilizate, se adauga sosul, se acopera borcanele.
Borcanele se pun intr-un vas adanc pe un strat de ziare sau prosoape de bucatarie, se umplu cu apa pana la nivelul capacului si se lasa la sterilizat la foc mic cca. La 30-40 de minute după ce apa începe să fiarbă. Lasa apoi borcanele sa se raceasca in oala cu apa fierbinte.
În a doua zi, borcanele sunt etichetate și păstrate la rece.
PS Data viitoare o să fac o porție dublă, trei borcane s-au evaporat deja, tocmai am prins unul pentru prezentarea finală! 😉
Ingrediente Gogosari in sos de mustar
Gogoșari 1500 g,
Zahăr tos 100 g,
Muștar classic 100 g,
Ulei de floarea soarelui 100 ml,
Oțet 100 ml,
Sare grunjoasă 1 lingură,
Condimente (piper boabe, boabe de muștar, boabe de coriandru, fulgi chilli))
Foi de dafin 3-4 bucăți