Gulas
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Gulas
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gulas
Este cea mai renumita mancare cand vorbim de zona Ardeal. Este o supa satioasa care este foarte usor de facut. Acest fel de mancare poate fi facuta cu carne de vita, porc sau chiar de oaie, cu cateva ingrediente obligatoriu de folosit si anume paprika atat iute cat si dulce ( boia), ceapa ardei gras si chimen, care ii da un gust aparte. Eu am folosit atat cartofi cat si galuste, dar optional se poate face doar cu cartofi.
Ingrediente Gulas
300 grcarne de porc (pulpa)
300 gr carne de vitel (eu am folosit costita)
1.5 kg cartofi
1 pachet de chimen
2 morcovi
2 cepe
1 patrunjel
1/2 telina
1 lingura untura
1/2 gulie
1 legatura de patrunjel verde
pasta de ardei ( paprika dulce sau iute)
2 linguri ardei macinati
1 ou
100 gr faina
50 ge unt
sare
piper