Gumbo de creveti si orz

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gumbo de creveti si orz

1. Într-o cratita, se Încalzeste uleiul la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga ardeii grasi si dovleacul; se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna când ardeii sunt crocanti-fragezi. 2. Se adauga orzul, sosul de ardei rosu, sarea, cimbrul si 3 1/3 cani de apa; se pun la fiert. Când dau in clocot se adauga varza si rosiile si se pun din nou la fiert. Când dau din nou În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute sau pâna când este fiert orzul. 4. Se pun crevetii deasupra tocanei; se acopera si se fierb 4-5 minute sau pâna când sunt facuti crevetii.

Ingrediente Gumbo de creveti si orz

1 lingura ulei de masline

1 ceapa mare

tocata marunt

3 catei de usturoi

tocati

1 ardei gras verde

taiat cubulete

1 ardei gras rosu

taiat cubulete

1 dovleac mic (circa 700 g)

fara coaja si taiat În bucati de 1 cm

1 cana orz pentru gati re rapida

1 1/4 lingurite sos de ardei rosu stil Louisiana

1 lingurita sare

1/4 lingurita cimbru uscat

2 pachete (250 9 fiecare),varza verde tocata

inghetata

1 cana rosii taiate din conserva

450 9 creveti de marime medie

decorticati

Categorii