Herbes de Provence

Reteta culinara Herbes de Provence din categoria Conserve. Specific Franta. Cum sa faci Herbes de Provence

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Herbes de Provence

 

Reteta "Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi" pe care o voi posta este al treilea preparat pe care il fac de la o vreme incoace si care cere aceste mirodenii numite Herbes de Provence. Puteti cumpara gata amestecate aceste ierburi sau le puteti amesteca acasa pe jumatate sau sfert din cantitatile de mai jos mai ales daca le aveti in gradina proaspete. Evident trebuiesc puse la uscat si pisate. Aceste verdeturi sau ierburi de Provence nu se mai limiteaza a fi folosite doar in bucataria provensala. Amestecul a aparut pe piata in anii '70 si are componenta predominanta cimbrul. Se poate adauga in mancare la inceputul, sau pe parcursul, tratamentului termic, rareori este adaugat in faza ultima de asezonare. Am reteta de la Radu Popovici.

Ingrediente Herbes de Provence

7 1/2 lingurite de oregano, uscat si pisat

7 1/2 lingurite de cimbru de cultura, uscat si pisat

6 lingurite de cimbru de gradina, uscat si pisat

6 lingurite de flori de levantica, uscate si sfaramate

1 lingurita de busuioc, uscat si pisat

1 lingurita de salvie, uscata si pisata

1 lingurita de rozmarin, uscat si pisat

Categorii