Hering prajit cu rosii si usturoi

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Hering prajit cu rosii si usturoi

Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se pun într-un castron cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi usturoi. Se lasă la rece cam 30 de minute. Se scurg de zeama în care au stat, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Roşiile scobite de miez se taie în cubuleţe foarte mici. Se adaugă usturoi tocat şi el mărunt, pătrunjel, ulei, sare şi piper. Se servesc peştii cu roşiile cu usturoi şi verdeaţă. La servire se adaugă zeamă şi coajă rasă de lamâie. Poftă bună!

Ingrediente Hering prajit cu rosii si usturoi

1 kg baby hering

3 roşii scobite de miez

usturoi

zeamă de lămâie

ulei

făină

sare

piper

pătrunjel proaspăt

Categorii