Homari cu sos de sampanie

Timp de preparare o ora si 16 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Homari cu sos de sampanie

1.Intr-o cratita ,se prepara o supa cu legumele si plantele aromatice prinse in manunchi,se adauga foia de dafin,sampania,portocala desfacuta in felii, sare,piper si 2,5l. apa. 2.Se fierbe compozitia de mai sus 40 de minute, pe foc mic. 3.Se pun homarii in supa si se tin 20 de minute ,in cratita acoperita.Se scot si se pastreaza la cald. 4.Se scoate 1 l. de supa din cratita , se pune intr-o alta craticioara si se lasa sa fiarba 10 minute, pe foc mare.Se adauga smantana ,apoi untul taiat bucatele,amestecand pentru a se lega sosul.Se sareaza si pipereaza. 5.Se taie in doua homarii si se pun pe un platou incalzit in prealabil.Se acopera cu sosul fierbinte de sampanie si se serveste imediat. Pofta buna!

Ingrediente Homari cu sos de sampanie

(pentru 2 portii):

2 homari de 800-900 g.

2 esalote

1 ceapa cu cuisoare infipte in ea

1 foaie de dafin

2 morcovi

taiati rondele

1 praz

16 crengute patrunjel+1 crenguta cimbru+1 tija de telina+1 crenguta de rozmarin ,toate prinse intr-un manunchi

150g.unt

300g.smantana

1 portocala

1 sticla de sampanie

sare

piper

Categorii