Hribi conservati in ulei de masline

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Hribi conservati in ulei de masline

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant . Cei mai mari se taie in doua, iar cei mai mici se lasa intregi. Hribii se oparesc in apa si sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca piperul boabe mozaic si coriandru, boabele de ienibahar, usturoiul curatat si taiat felii subtiri,crengute de cimbru mici, foile de dafin, sarea. Se adauga hribii si se amesteca bine toate ingredientele. Hribii se pun in borcane si se toarna uleiul de masline cat sa ii acopere. Se inchid borcanele etans si se sterlizeaza pe baie de aburi timp de 25 -30 minute. Se lasa borcanele sa se raceasca , apoi se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Ingrediente Hribi conservati in ulei de masline

1 kg hribi

cimbru verde

5 catei de usturoi

frunze de dafin

amestec de piper boabe mozaic si coriandru

boabe ienibahar

ulei de masline

sare de mare

Categorii